Nieuwsbrief 

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2018

Welkom op onze internetsite van Woon- en Zorghuis en Dagopvang “De Harmonie”. Door middel van deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte houden van de voortgang en de ontwikkelingen van ons Woon- en Zorghuis en onze Dagopvang. 

INSPECTIEBEZOEK 24-05-2018

Op 24-05-2018 heeft de inspectie Gezondheidszorg en Jeugd een bezoek gebracht aan
Woon- en Zorghuis "De Harmonie"
Zowel de zorgaanbieders van "De Harmonie' als de inspecteurs zijn tevreden over het vastgestelde inspectierapport.
U kunt dit rapport inzien op de site van de inspectie www.igj.nl

De zorgaanbieders danken alle medewerkers die op dit moment werkzaam zijn binnen "De Harmonie" voor hun inzet / betrokkenheid en het behaalde resultaat. 

17-04-2018

Met de bewoners van "De Harmonie" lunchen bij de Buitenpoort
 
8 Bewoners 4 medewerkers en 3 Familieleden
Wat een onderneming, maar geweldig om mee te mogen maken en te ervaren hoeveel werk er eigenlijk bij komt kijken.
Vervoer regelen, begeleiding individuele spullen voor bewoners mee overal aan denken niet vergeten. Petje af.
Elf uur vertrek naar de Buitenpoort , voor de bewoners een heerlijk maar ook wel spannend uitje. je ziet ze denken wat gebeurt er allemaal.Met een taxibusje en 3 auto's op pad.
Bij de Buitenpoort worden we hartelijk ontvangen door Bianca, Herman, Matthieu en medewerkers.
De tafel is al prachtig gedekt, na wat heen en weer geschuif van stoelen zit iedereen op zijn plekje.
Als eerste maar allemaal iets lekkers te drinken koffie /thee of wat men maar wilt.
Iedereen zat al te genieten en de mooie accommodatie te bewonderen.
Toen werd er een heerlijke kop soep geserveerd. En vervolgens een broodmaaltijd waar niets
aan ontbrak. Diverse broodsoorten beleg , fruit, rauwkost etc. etc. en ook nog lekkere frikadellen en kroketten.
We hebben er met zijn allen heerlijk van gegeten. Sommige van ons zelfs veel meer dan gewoonlijk haha.
En wat was het gezellig met veel kletsen en lachen. En na nog een kopje koffie of thee  met een heerlijke bonbon,was het om 2 uur weer tijd om te vertrekken.
Ik vind het super dat ik erbij mocht zijn. En deze ervaring versterkt mijn gevoel nog meer dat wij, mijn zus en ik een fantastische plek voor onze moeder hebben gevonden bij "De Harmonie"
Gerrie en Henk en natuurlijk alle medewerkers Dank jullie wel
 
Lieve groetjes Tonny


Op dinsdag 02-01-2018 viert Woon- en Zorghuis "De Harmonie" haar vijf jarig bestaan. Na de afgelopen drukke feestdagen zullen wij een datum prikken om stil te staan bij dit heugelijke feit. Wij houden u uiteraard op de hoogte.

Zowel dagopvang als woon en zorghuis “De Harmonie” heeft zich met ingang van 01-01-2017 aangesloten bij:

Stichting Expertisecentrum Klacht - en  Gezondheidsrecht ( ECKG )
Mail gegevens: 
 administratie@eckg.nl 
Per post: Lombokstraat 20, 2022 BJ Haarlem.

Hier kunt u indien nodig ondersteuning krijgen van een klachtenfunctionaris.

Daarnaast heeft zowel dagopvang als woon en zorghuis
"De Harmonie" zich aangesloten bij :


Stichting Geschillencommissie voor Consumentenzaken
. www.degeschillencommissie.nl

Meer informatie omtrent bovenstaande kunt u lezen bij het kopje:

Heeft u een klacht.

Dagopvang "De Harmonie" heeft op vrijdag 19-08-2016 haar 5 jarig bestaan gevierd.
Wij willen iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan deze feestelijke dag.
Er zijn verschillende foto,s geplaatst op de site van de dagopvang.

OP 11 December 2015 HEEFT CERTIFICATIE IN DE ZORG EEN EXTERNE AUDIT UITGEVOERD EN DEZE WAS POSITIEF. HIERUIT BLIJKT WEDEROM DAT "DE HARMONIE" GOED BEZIG IS MET HET VERLENEN VAN VERANTWOORDE ZORG.

OP 6 DECEMBER 2013 HEEFT “CERTIFICATIE IN DE ZORG” HET CERTIFICAAT KWALITEITSMANAGEMENT ( HKZ )  VOOR ZOWEL DAGOPVANG & WOON-EN ZORGHUIS AFGEGEVEN. Dit is de waardering dat we binnen “De Harmonie” goed bezig zijn met het verlenen van verantwoorde zorg.

OP 11 DECEMBER 2015 HEEFT CERTIFICATIE IN DE ZORG EEN EXTERNE AUDIT UITGEVOERD EN DEZE WAS POSITIEF. 

OP 20 JANUARI 2014 HEBBEN WIJ HET FOLLOW-UP RAPPORT VAN DE INSPECTIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG ONTVANGEN, WAARUIT BLIJKT DAT "DE HARMONIE" VOLDOET AAN DE NOODZAKELIJKE VOORWAARDENSCHEPPENDE ONDERWERPEN. Ook hieruit blijkt dat zowel dagopvang & woon-en zorghuis "De Harmonie" goed bezig zijn.

Woon- en Zorghuis “De Harmonie”

Het is alweer januari 2017 wat betekend dat Woon-en Zorghuis “De Harmonie” alweer 4 jaar bestaat. Wij kijken niet alleen als zorgondernemer, maar ook als  personeel - bewoners - cliënten en familie terug op deze 4 bewogen jaren. In 2017 staat er een hoop te gebeuren op het gebied van zorg. Ook "De Harmonie" heeft zich daar op voorbereid, zodat ook in 2017 de zorg en ondersteuning geboden kan worden zoals u gewent bent van "De Harmonie" Het is een heel druk en enerverend  jaar geweest met ups en downs. Wij hebben 2016 af kunnen sluiten met een volledige bezetting van 10 bewoners en een driedaagse dagopvang, waar wij met z’n alle zeer trots op zijn. Hierbij willen wij dan ook een ieder die in 2016 op welke manier dan ook betrokken is geweest bij “De Harmonie” bedanken voor het vertrouwen. Het voltallige team van “De Harmonie” zal er alles aan doen om het vertrouwen wat u ons heeft in 2017te continueren.

NAAR DE HEMA EN DE MARKT

We gaan regelmatig met bewoners en personeel naar de Hema om daar gezellig te ontbijten en wat zeer gewaardeerd wordt door de bewoners. Het is voor hun echt een uitje. Als we dan klaar zijn met ontbijten lopen we nog even rond op Kronenburg, halen kip bij de kippenboer en nog verdere boodschappen die we nodig hebben voor het Woon- en Zorghuis. We zijn nu ook een aantal keren op de woensdagen naar de markt geweest op de Drieslag. We eten daar dan lekker met zijn allen een visje met friet. Genieten voor iedereen dus! We gaan ook altijd even langs de Keurslager omdat een bewoner hier voorheen altijd haar maaltijden haalde. We maken dan gezellig een praatje en krijgen natuurlijk altijd een plaatje worst. Iedereen is erg enthousiast over dit uitje en tevens hebben we dan weer voldoende beweging. Want we gaan helemaal lopend vanuit het Woon- en Zorghuis naar de Markt en voor diegene die dat niet kunnen hebben we natuurlijk een rolstoel. Al met al veel bedrijvigheid binnen het Woon- en  Zorghuis!

Op dit moment hebben we 10 bewoners binnen ons woon- en zorghuis wonen. Alle bewoners zijn goed aan elkaar gewend en helpen elkaar ook op ieder hun eigen manier. Ook met  betrekking tot de huishoudelijke klusjes zoals afwassen, afdrogen enz. helpen de bewoners mee omdat ze graag bezig willen zijn en op deze manier ook langer vaardig blijven in deze werkzaamheden. Elke maaltijd is steeds weer opnieuw een feest en er wordt ook veel tijd uitgetrokken om de maaltijd te nuttigen. We horen ook steeds weer van bewoners terug dat ze het als prettig ervaren dat ze binnen ons woon- en zorghuis wonen, ze vinden het gezellig zo met elkaar, het wandelen, naar de winkel,spelletjes doen enz. Vooral de kleinschaligheid ervaren ze als prettig. Wij hopen dat de bewoners zo lang mogelijk mogen genieten van elkaar en het wonen binnen ons woon- en zorghuis.

DIT SCREEF EEN DOCHTER OVER EEN DAGJE UIT MET HAAR MOEDER EN "DE HARMONIE"

 “LEKKER HAPPEN MET Z,N ALLE

Het is een grijze dag vandaag, maar toch komt om een uur of half 12 in de ochtend de zon te voorschijn. Waarom? Omdat we vandaag met bewoners , familie en wat personeel van Woon- en Zorghuis De Harmonie lekker uit lunchen gaan. Iedereen heeft er zin in. Familie en medewerkers staan klaar om iedereen op weg te helpen. In een van de auto's klinkt vrolijke muziek van Frans Bouwer; dat is waar de meeste bewoners van houden. Al klappend en meezingend komen we aan bij Hotel – restaurant Van der Valk in Duiven.

Daar staat ons een heerlijk  en uitgebreid lunchbuffet te wachten. Maar eerst moeten alle bewoners op een goede plek zitten voordat we gaan kijken wat er allemaal te smikkelen is. Wat een keus en wat ziet het er allemaal lekker uit ! Als iedereen wat te eten heeft, zitten we gezellig samen te lunchen, kletsen, lachen en vooral genieten. ‘Wat hebben we het toch goed’, zegt een van de bewoners. En dat is waar, want als je dan toch ouder en dementerend wordt, is er geen betere plaats om met heel veel liefde, zorg, warmte en gezelligheid verzorgd  en geholpen te worden.

‘Ik heb het prima naar mijn zin, daar waar ik nu woon’, hoor ik mijn moeder zeggen. Dat is dan het allermooiste cadeautje wat ik op deze grijze dag kan krijgen. Vandaar dat het zonnetje dan toch is gaan schijnen! Als iedereen uiteindelijk de buik vol heeft, gaan we met z'n allen moe maar voldaan weer terug naar de Harmonie. Daar praten en genieten we nog even na. Dan gaat de familie weer naar huis. Met een gerust hart, want je laat je familie achter bij mensen die met liefde dit werk doen.

Marianne Boers ( Dochter Mevrouw  Boers-Schut, bewoonster De Harmonie )

Het inschrijven voor een plaats binnen ons Woon- en  Zorghuis:

Als u graag binnen ons Woon- en Zorghuis wilt komen wonen, dan kunt u zich inschrijven via het mailadres of door te bellen met ons. Als u dit niet zelf kunt dan kan uw familie dat voor u doen. Als u liever eerst een oriënterend gesprek wenst kan dat natuurlijk ook altijd. Indien we al tien bewoners hebben binnen ons Woon- en Zorghuis, dan komt u op een wachtlijst te staan en wordt u door ons benaderd als er een woonruimte vrij komt.

U kunt de foto’s op onze site bekijken waarin u kunt zien hoe het woon- en zorghuis er uit ziet.

Dagopvang “De Harmonie”

Op 8 augustus 2016 bestaat onze dagopvang alweer vijf jaar, zijn wij erg trots op. Dit zal gevierd worden op vrijdag 19-08-2016 onder het genot van een hapje en een drankje. In de nieuwsbrief van September laten we weten hoe deze bijzondere dag voor dagopvang "De Harmonie" is verlopen.

Op vrijdagen nu ook dagopvang!

Op vrijdag 6 september 2013 is voor de eerste keer ook dagopvang gerealiseerd op de vrijdag. Wij zijn natuurlijk hartstikke blij met deze uitbreiding en zijn ook blij dat steeds meer mensen onze dagopvang weten te vinden.

Binnen onze dagopvang gaat het ook goed, de cliënten hebben het er erg naar hun zin en ook zij ervaren de kleinschaligheid als veilig en prettig. Er worden veel activiteiten gedaan zoals geheugenspelletjes, boodschappen bij de winkels en er wordt tussen de middag lekker met zijn allen warm gegeten. De medewerkers van het restaurant van het  Bruishuis zorgen er steeds weer opnieuw voor dat we samen met de cliënten buiten kunnen zitten en daar kunnen genieten van een lekkere maaltijd. De cliënten trekken zich veel aan elkaar op ondersteunen elkaar bij alle activiteiten zodat er een goede sfeer is binnen de Dagopvang en iedereen op zijn eigen niveau gestimuleerd blijft worden.

Inschrijven voor een plaats binnen onze Dagopvang

Als u een plaats wilt binnen onze Dagopvang dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen of via mail om een keer te komen kijken op onze Dagopvang en voor een kennismakingsgesprek. Als u dit niet zelf kunt dan kan uw familie dat voor u doen.

Ook van de Dagopvang kunt u foto’s bekijken, ik zou zeggen geniet ervan!

Tot de volgende nieuwsbrief!

Gerrie.

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten over ons? Of wilt u meer weten over Woon- en Zorghuis “De Harmonie” zelf? U kunt ons vrijblijvend bereiken op 06 - 18 11 88 82, 026 - 321 10 39 of ga naar contact.Ga naar contact

Woon- en zorghuis "De Harmonie"

M: 06 - 18 11 88 82
T. 026 - 321 10 39
E: info@deharmonie-wonenmetzorg.nl

KvK nummer: 50463489

Ons adres
Huissensestraat 238-9
6833 JH Arnhem